Ragnhild Stokka Dyngeland er opptatt av at man ikke skal gå på autopilot når man er i grisefjøset, men se på dyra, høre på lydene og kjenne på luktene. Da er det lettere å oppdage om noe er galt, slik at man kan reagere i tide.

Dyrevelferd begynner med kunnskap og refleksjon

Vi vet mye mer om grisens atferd og behov nå enn for bare noen år siden, og dette viktige fagfeltet utvikler seg stadig.

Publisert

Kurset «Holdning og handling» skal hjelpe produsentene å ta ny kunnskap i bruk, slik at velferden for norske griser blir enda bedre. Her deler den erfarne svineprodusenten Ragnhild Stokka Dyngeland sin erfaring med kurset. 

– Knallbra med et kurs som retter seg mot praktisk svinehold, og som det føles nyttig og relevant å bruke tid på. Kurset har gode eksempler fra hverdagen i grisefjøset, og gir praktiske tips som jeg tar med meg direkte inn i den daglige drifta, sier Ragnhild Stokka Dyngeland.

Sammen med ektemannen, fire voksne barn og foreldrene driver hun en kombinertbesetning med svin i Time kommune på Jæren. Årlig leverer de seks- til åttehundre slaktegris og selger omtrent like mange smågriser som livdyr. I tillegg har de 200 vinterfôra sauer og 20 ammekyr, så det er litt å henge fingrene i på Grindarholen. 

Kjære leser!

Kjøp abonnement for å få tilgang til alt innhold på Svin.no

12 måneder

1300,-

KJØP