Valin reduserer behovet for råprotein

Norgesfôr har nå, som et av de første selskapene i Skandinavia, fått tillatelse til å tilsette den industrielt framstilte aminosyren valin i svinefôret. Målet er bedre smågrisfôr og reduserte diaréproblemer.

Valin reduserer behovet for råprotein

Norgesfôr har nå, som et av de første selskapene i Skandinavia, fått tillatelse til å tilsette den industrielt framstilte aminosyren valin i svinefôret. Målet er bedre smågrisfôr og reduserte diaréproblemer.

– Ja, vi er godt fornøyd med at vi fikk grønt lys til dette av Mattilsynet den 10. september. Dette åpner for bedre optimering av smågrisfôret, først og fremst ved at vi kan bruke et større mangfold av råvarer. Det blir for snevert å nærmest bare bruke bygg og soya i svinefôret. Jo større mangfold av råvarer vi kan bruke, jo mer robuste blir dyra, sier Harald Hetland i Norgesfôr. Bakgrunnen for det som nå skjer er kort fortalt følgende; På 70-tallet kom proteinet i svinefôret fra naturlige råvarer. Men etter hvert ble det utviklet syntetiske aminosyrer som ble industrielt framstilt. Eksempler på slike industrielt framstilte aminosyrer er lysin, tryptofan, treonin og methionin.

Kjære leser!

Kjøp abonnement for å få tilgang til alt innhold på Svin.no

12 måneder

1300,-

KJØP