Snusjara – 22 år som purkering

– Noen trodde vi var gale som investerte fire millioner i ­halvannet mål grisehus på 90-tallet, men det har vist seg å være en god investering. Vi har overlevd nedturene ­svinenæringa har hatt, forteller Erik Gjermshus, naveier i Norges første purkering.

Nr. 8 – 2019

Midt på 90-tallet drar en gjeng svineprodusenter fra Norge på studieturer til Sverige. Der besøker de nav i purkeringer, og ser på bygningsløsninger for denne driftsformen. Samtidig jobbes det aktivt med konsesjonsregelverket for gris i Norge.

– Jeg husker at både Bondelaget og Småbrukarlaget var imot, forteller Erik Gjermshus, naveier i Snusjara Purkering. Purkeringer var en ny måte å jobbe på som utfordre regelverket. Blant deltagerne, og også initiativtager til Sverigeturene, var Erik som da jobbet i Fellesslakteriet.

Kjære leser!

Kjøp abonnement for å få tilgang til alt innhold på Svin.no

12 måneder

1300,-

KJØP