Smågrisfôret påvirker slaktet

Norgesfôr og Fiskå Mølle har sammen fått utført et smågrisforsøk på Institutt for husdyr- og akvakulturvitenskap. Resultatene var så interessante at førsteamanuensis Nils Petter Kjos gjerne vil publisere dem internasjonalt.

Smågrisfôret påvirker slaktet

Norgesfôr og Fiskå Mølle har sammen fått utført et smågrisforsøk på Institutt for husdyr- og akvakulturvitenskap. Resultatene var så interessante at førsteamanuensis Nils Petter Kjos gjerne vil publisere dem internasjonalt.

Forsøket viste nemlig at vi kan redusere innholdet av fiskefettsyrer i spekket på slaktegrisen ved å ha mindre fiskefett i smågrisfôret, eller sagt på en annen måte: Det fiskefettet grisen en gang har fått avleira i spekket blir den aldri kvitt igjen – iallfall ikke så lenge den er slaktegris.

Kjære leser!

Kjøp abonnement for å få tilgang til alt innhold på Svin.no

12 måneder

1300,-

KJØP