Nederlandske trender:

Raskere grisinger og økt melkeproduksjon

Nederlandske fôringstrender legger større vekt på drifts­ledelse og overgangsfôring av purkene som gir raskere grisinger, økt melkeproduksjon og overlevelse.

Nr. 1 – 2020

Av Solveig Kongsrud, Norsvin

Det var Pieter Langendijk, seniorforsker hos Trouw Nutrition, som sa dette om fôringstrender i Nederlandske ­purkebesetninger på svinekongressen i Herning før jul. Nederlenderne ønsker at purkene skal føde flere levedyktige grisunger slik at antall levendefødte og avvente maksimeres. De er opptatt av at purkene er i optimalt hold og er godt forberedt til laktasjonsperioden slik at de presterer godt både i laktasjonen og i neste drektighet (figur 1).

Kjære leser!

Kjøp abonnement for å få tilgang til alt innhold på Svin.no

12 måneder

1300,-

KJØP