Når blir fôrutnyttelsen lav?

Økonomi i slaktegrisproduksjon har klar sammenheng med fôrforbruk. Det er ingen enkle fasitsvar på hva som gir lavt fôrforbruk, men det er mange risikofaktorer som gir høyt fôrforbruk.

Når blir fôrutnyttelsen lav?

Økonomi i slaktegrisproduksjon har klar sammenheng med fôrforbruk. Det er ingen enkle fasitsvar på hva som gir lavt fôrforbruk, men det er mange risikofaktorer som gir høyt fôrforbruk.

I Trondheim hadde både Solveig Kongsrud, Norsvin, Anders Øfsti, FK Agri og Anni Øyen Pedersen fra Danmark foredrag om fôrforbruk hos slaktegris. Kongsrud viste en graf over utviklingen i fôrforbruk i Norge de siste 10 år. I 1996 lå fôrforbruket per kg tilvekst på 2,60 FEg, mens det var 2,66 FEg i 2006. Variasjon mellom beste og dårligste besetning var imidlertid fra 2,2 til 3,6 FEg. Det er mange kroner i forskjell. En forskjell på 0,1 FEg i tilvekst utgjør hele 21 kroner per slaktegris.

Kjære leser!

Kjøp abonnement for å få tilgang til alt innhold på Svin.no

12 måneder

1300,-

KJØP