– Målet er å komme ned mot 2,4

Det er små marginer i slaktegrisproduksjonen. Redusert fôrforbuk, rimelig fôring og god helse er nøkkelstikkord om dekningsbidraget skal styrkes. Morten Børke legger nå om drifta i håp om lavere arbeids- og fôrforbruk.

– Målet er å komme ned mot 2,4

Det er små marginer i slaktegrisproduksjonen. Redusert fôrforbuk, rimelig fôring og god helse er nøkkelstikkord om dekningsbidraget skal styrkes. Morten Børke legger nå om drifta i håp om lavere arbeids- og fôrforbruk.

– Ja, jeg er ikke fornøyd med utviklinga i fôrforbruket. Jeg synes jeg har gjort mange tiltak for å optimalisere drifta, og helsetilstanden er god. Men jeg har slitt for å greie å redusere fôrforbruket de siste åra. Jeg føler ikke at jeg har sett mye til den beregnete årlige avlsframgangen. I fjor viste produksjonsrapporten 2,6 fôrenheter gris (FeG) per kilo tilvekst på årsbasis. Det er jeg ikke fornøyd med. Målet er å komme ned mot 2,4. Derfor tar vi nå nye grep i håp om å komme ned i fôrforbruk og opp i kjøttprosent. Så får vi se om det hjelper, sier Morten Børke.

Kjære leser!

Kjøp abonnement for å få tilgang til alt innhold på Svin.no

12 måneder

1300,-

KJØP