Lønnsom fôringsstrategi for slaktegris

Det er ikke grisene med størst appetitt som er de mest lønnsomme. Særlig gjelder dette kastratene. Purkene vokser saktere enn kastratene, og derfor er det naturlig å anbefale en fôrrestriksjon for kastratene.

Lønnsom fôringsstrategi for slaktegris

Det er ikke grisene med størst appetitt som er de mest lønnsomme. Særlig gjelder dette kastratene. Purkene vokser saktere enn kastratene, og derfor er det naturlig å anbefale en fôrrestriksjon for kastratene.

Petter Nyeng, Felleskjøpet Agri Anne Stine Ekker, Felleskjøpet Fôrutvikling Dette er en av konklusjonene vi presenterer her basert på forsøk og kunnskap. Vi vet at fôrutnytting er den viktigste enkeltfaktoren for god lønnsomhet i oppfôring av gris til slakt. Som en god nummer to kommer kjøttprosenten. Et unødvendig høgt fôropptak er det som trekker mest ned. Fôrutnytting, kjøttprosent og daglig tilvekst er tre sentrale nøkkeltall for lønnsomheten i slaktegrisproduksjonen. Det er fokus på disse både i avlsarbeidet, i InGris-rangeringen og hos den enkelte svineprodusent. Noen av nøkkeltallene er viktigere enn andre for lønnsomheten i produksjonen.

Kjære leser!

Kjøp abonnement for å få tilgang til alt innhold på Svin.no

12 måneder

1300,-

KJØP