Hvorfor lykkes noen bedre enn andre?
I ei tid hvor prisene faller og dekningsbidragene synker er det trolig mang en svineprodusent som spør seg sjøl; hva kan jeg gjøre for å bli bedre? Hvorfor er noen så svinaktig gode?
Hvorfor lykkes noen bedre enn andre?
I ei tid hvor prisene faller og dekningsbidragene synker er det trolig mang en svineprodusent som spør seg sjøl; hva kan jeg gjøre for å bli bedre? Hvorfor er noen så svinaktig gode?
Dette var også utgangspunktet for en større undersøkelse som Norsk institutt for landbruksøkonomisk forskning (NILF) og Høgskolen i nord-Trøndelag (HINT) gjennomførte med utgangspunkt i 62 besetninger på Østlandet, Jæren og i Trøndelag. Men svaret er, kanskje ikke så overraskende, ikke enkelt å gi. Heller ikke de tre som har jobbet med denne undersøkelsen, Ola Flaten og Kristin Stokke hos NILF og Rolf Wensbakk ved HINT, har noe godt og entydig svar.