Gode erfaringer med grovfôr
På gården Skei på Ronglan driver Anna Marie Skei Nydal og Magne Nydal kombinertproduksjon. De har en produksjon på om lag 50 årspurker, med framfôring av ca. 1100 slaktegris pr. år. De bruker grovfôr aktivt i besetningen, og synes at de har effekt av dette.
Gode erfaringer med grovfôr
På gården Skei på Ronglan driver Anna Marie Skei Nydal og Magne Nydal kombinertproduksjon. De har en produksjon på om lag 50 årspurker, med framfôring av ca. 1100 slaktegris pr. år. De bruker grovfôr aktivt i besetningen, og synes at de har effekt av dette.
Magnes svigerfar har alltid brukt å gi silo til purkene, og etter at Anna Marie og Magne overtok i 1990 fortsatte de med det helt til de solgte melkekvoten og sluttet med kyrne i 2000. Da ble det også slutt med å gi silo til purkene. Etter å ha slitt med et holdtap på grunn av at purkene ikke fikk i seg nok energi på fødeavdelingen, ble de anbefalt av tidligere rådgiver i Nortura, Bjørn Åge Fjeset, å begynne med grovfôr igjen. De fulgte rådet de fikk, og etter å ha kommet i gang med å bruke grovfôr, synes de å ha sett klare forbedringer.