Fôring kan gi fastere og bedre spekk
Soya- og fiskeolje i fôret til gris kan virke gunstig på fettkvaliteten. Det viser forsøk som Felleskjøpet Fôrutvikling og Institutt for husdyr- og akvakulturvitenskap har gjort.
Fôring kan gi fastere og bedre spekk
Soya- og fiskeolje i fôret til gris kan virke gunstig på fettkvaliteten. Det viser forsøk som Felleskjøpet Fôrutvikling og Institutt for husdyr- og akvakulturvitenskap har gjort.
Forskningsprogrammet for forbedret svinekjøtt og fettkvalitet gjennom fôr og genetikk ruller videre. På Husdyrforsøksmøtet redegjorde Elin Hallenstvedt (UMB/IHA) for et forsøk som hun og Hallgeir Sterten (FK Fôrutvikling) har gjort når det gjelder sammenhengen mellom fôrfettkvalitet og spekkvalitet hos råner og purker. Det er høy korrelasjon mellom lav ryggspekktykkelse og umettet fett. Den norske grisen er mager, og produktene inneholder mye umettet fett. Konsekvensene er bløtt spekk som lett kan harskne.