Faktorer som påvirker kjøttprosenten

Hvis det er mulig rent praktisk, bør du vurdere muligheten for kjønnsdelt framfôring. I slaktegrisforsøk som Norgesfôr nylig gjennomførte på Noroc ved UMB ble det oppdaget store forskjeller i kjøttprosent mellom purker og kastrater.

Faktorer som påvirker kjøttprosenten

Hvis det er mulig rent praktisk, bør du vurdere muligheten for kjønnsdelt framfôring. I slaktegrisforsøk som Norgesfôr nylig gjennomførte på Noroc ved UMB ble det oppdaget store forskjeller i kjøttprosent mellom purker og kastrater.

Det er flere faktorer som avgjør hvor høy kjøttprosent på gris som oppnås i den enkelte besetning. Til grunn ligger avlsmaterialet, og dermed potensialet hos grisen. Deretter påvirker forskjellige miljøfaktorer, fôr og fôringsstrategi hvilket resultat produsenten til slutt får på oppgjørsseddelen.

Kjære leser!

Kjøp abonnement for å få tilgang til alt innhold på Svin.no

12 måneder

1300,-

KJØP