Ekstra tid pluss tilskuddsfôr gir resultater
Liv Borgersen i Gjesdal startet med slaktegris for 10 år siden. Resultatene har stadig blitt bedre. Oppskriften er gode rutiner, tilskuddsfôring, ta seg bedre tid i grisehuset, ha ledige sykebinger pluss et halebitingstriks.
Liv og Erling Borgersen har gård med sau og slaktegris i Gjesdal, Rogaland. Det er Liv som har ansvar for både gris og sau i ukedagene, men med god hjelp frå moren Astrid (68) som bor på gården. Hun er fast avløser og den som gjør at kabalen går opp. Erling har full jobb utenom, men er med i fjøset på kvelder og i helgene. Også Liv har jobb ved siden av. Hun har vakt på Apotek hver tredje helg, pluss to kvelder i uka.
– Vi bruker minst et par timer daglig i grisehuset, og vi bruker mer tid nå enn da vi startet med slaktegris for 10 år siden helt uten erfaring, forteller Liv. Hun tror mer tid i grisehuset er en årsak til at resultatene har blitt bedre.
– Jeg er innom hver binge og prøver daglig å se hver gris slik at jeg fanger opp det som ikke fungerer umiddelbart. Og vi tar oss alltid tid til å rengjøre fòrtrauene, sier Liv.