Bedre kvalitet kan redusere prisen
Det er et paradoks at det er lite kvalitetskontroll av kornet som leveres, og at kornprodusentene heller ikke får betalt etter innholdet av protein og stivelse i fôkornet. Dette kom fram på et møte i Norsvin Trøndelag.
Bedre kvalitet kan redusere prisen
Det er et paradoks at det er lite kvalitetskontroll av kornet som leveres, og at kornprodusentene heller ikke får betalt etter innholdet av protein og stivelse i fôkornet. Dette kom fram på et møte i Norsvin Trøndelag.
Tilhørerne i salen erfarer at kraftfôrregningene spiser stadig mer av slakteoppgjørene. De lyttet oppmerksomt til det som kom fram. Industriens representanter var enige om at bedre kvalitet på det norske kornet ville redusere prisen på kraftfôret vesentlig. Det er derfor et paradoks at det er lite kvalitetskontroll av kornet som leveres, og at kornprodusentene heller ikke får betalt utfra innholdet av protein og stivelse i kornet. Noe av årsaken til dette er at analysemetodene er kostbare og tidkrevende, men det skyldes også delvis manglende tradisjon og vilje.