Vil ha magre pølser og kjøttvarer

Det lå 360 tonn purkekjøtt på lager per uke 40, og bare 140 tonn med kjøtt fra slaktegriser. Forholdet pleier å være omvendt. Folk foretrekker stadig magrere pølser og kjøttvarer. Derfor øker fettoverskuddet.

Vil ha magre pølser og kjøttvarer

Det lå 360 tonn purkekjøtt på lager per uke 40, og bare 140 tonn med kjøtt fra slaktegriser. Forholdet pleier å være omvendt. Folk foretrekker stadig magrere pølser og kjøttvarer. Derfor øker fettoverskuddet.

Finanskrisen gir magrere tider for mange om dagen, men den synes ikke å slå ut i nevneverdig synkende interesse for kjøttmarkedet. I hvert fall ikke så langt. Salgsindeksen for svinekjøtt hittil i år (per uke 40) ligger på 99 prosent i forhold til samme tid i fjor. Det er forholdsvis sterkt når en tenker på den sterke salgsveksten vi opplevde i fjor på nærmere sju prosent for svinekjøttets del, samt at prisene ved inngangen til 2008 var atskillig høyere enn ved starten av fjoråret.

Kjære leser!

Kjøp abonnement for å få tilgang til alt innhold på Svin.no

12 måneder

1300,-

KJØP