Varm juli hjalp kjøttsalget
En grå og trist juni bidro til en salgsindeks for svinekjøttet på 96 sammenliknet med salget til samme tid i fjor. Men den varme julimåneden rettet opp en god del.
Varm juli hjalp kjøttsalget
En grå og trist juni bidro til en salgsindeks for svinekjøttet på 96 sammenliknet med salget til samme tid i fjor. Men den varme julimåneden rettet opp en god del.
– Salgsindeksen etter juli kom opp i 98 sammenliknet med salget til samme tid i fjor. Det hjalp mye, men fortsatt er ikke salget av svinekjøtt bedre enn det som ligger i prognosen. Kjøttlagrene er nå nede på 2011-nivå, men vi har eksportert hele året i år så den kvoten er brukt opp, sier direktør Jakob Simonhjell i Nortura Totalmarked kjøtt og egg. Kombinasjonen av et godt julisalg og stabile slaktevekter skapte litt underdekning. Det såkalte ribbetiltaket har også bidratt litt, altså at kjøttbedriftene kan kjøpe gris fra reguleringslagrene, ta ut ribba, og levere resten tilbake til markedsregulator. . Men fortsatt er det for mange purker og for høy produksjon i forhold til det som selges. Per uke 32 var produksjonen hittil i år 97 prosent av hva den var på samme tid i fjor. Simonhjell sier at oppmerksomheten nå rettes mot produsentenes egne evner til å ta ansvar gjennom fortsatt å redusere slaktevektene, samt fortsatt trykk på salget.