Skinkeribbe et alternativ?
I år blir den tradisjonelle ribba utfordret fra et kjøttstykke som kommer fra et helt annet sted på grisen.
Skinkeribbe et alternativ?
I år blir den tradisjonelle ribba utfordret fra et kjøttstykke som kommer fra et helt annet sted på grisen.
Gilde har utviklet et produkt som ser ut som en ribbe, smaker som en ribbe, men som likevel ikke er en ribbe. Det er inngått et samarbeid med Kiwi om salg av produktet, og 100 tonn med skinkeribbe (se bildet) fra Gilde skal i løpet av november og desember selges i Kiwi-butikker over hele landet. – Skinkeribba kommer fra låret til grisen, og ikke fra siden, eller den såkalte ribben. Den har samme stekemetode og bruksområde som ribba. Den ser ut som en ribbe og smaker som en ribbe, men er ikke en ribbe, sier kategoridirektør Anita Mikalsen i Nortura. Skinkeribba er benfri. I tillegg er det mye mer kjøtt på den enn på ordinær ribbe. Fordi skinkeribba er benfri, krever den også mindre steketid.