Norske spekeskinker med spansk aroma
Heldigvis er norske spekeskinker etter hvert mer enn oversaltet, halvrå spekeskinke til 69 kroner kiloen. Siste nytt er at skinkene fra 82 norske purker er sendt til Spania og Tynset for å få spansk aroma.
Norske spekeskinker med spansk aroma
Heldigvis er norske spekeskinker etter hvert mer enn oversaltet, halvrå spekeskinke til 69 kroner kiloen. Siste nytt er at skinkene fra 82 norske purker er sendt til Spania og Tynset for å få spansk aroma.
Det skjer stadig produktutvikling når det gjelder å utvikle langtidsmodnete kvalitetsskinker i Norge. Svins lesere er kjent med at en rekke norske kjøttbedrifter har utviklet forskjellige spekeskinke- og spekekjøttprodukter av høy kvalitet. Mye av produktutviklingen har skjedd i samarbeid med Fagsenteret for kjøtt. Prosjektet Enzymgris har nå satt fart i flere nye forskningsprosjekter. Prosjektleder Maan Singh Sidhu og seksjonssjef Per Berg ved Fagsenteret for kjøtt har store forventninger til at det kommer ny og praktisk anvendbar kunnskap fra de nye prosjektene. Prosjektet er finansiert av Fondet for forskningsavgift på landbruksprodukter, og er et prosjekt alle norske spekeskinkeprodusenter vil kunne trekke kunnskap ut av i fremtiden.