Norsk kvalitetsskinke i butikk

Norsk kvalitetsskinke i butikk

Norsk langtidsmoden spekeskinke er nå å finne i butikk. Dette er skinke fra tung gris, slaktet åtte til ni måneder gammel, og hvor sluttfôringen ofte er spesiell og kanskje hemmelig. Skinka er deretter lagret minst 12 måneder, også det på en spesiell måte. Grillstadbedriften Stranda Spekemat på Sunnmøre satser trolig aller mest på denne nisjen. De har hatt skinke på markedet siden i sommer, og selger blant annet gjennom Ultra- og Menybutikker. Det meste selges som ferdig skiva skinke i 100 grams pakninger merket med 12 måneders. Prisen er ca. 40–50 kroner hektoen i butikk.

– Vi har budsjettert med et salg på 12 tonn slik skinke i 2006, forteller markedsjef Oskar Gjerde i Grillstad. Det tilsvarer omtrent det dobbelte i kilo hel skinke: Omregnet til antall gris betyr det skinke fra nærmere 1500 griser. Stranda Spekemat er sammen med Gilde størst på spekeskinke i Norge.

Kjære leser!

Kjøp abonnement for å få tilgang til alt innhold på Svin.no

12 måneder

1300,-

KJØP