Mørt, saftig og magert!
Forbrukeren er spurt, og dommen er klar; svinekjøttet skal se appetittlig ut, smake og lukte godt, være mørt, saftig og magert. Avl for bedre produktkvalitet skal gi oss en superslaktegris i 2010.
Mørt, saftig og magert!
Forbrukeren er spurt, og dommen er klar; svinekjøttet skal se appetittlig ut, smake og lukte godt, være mørt, saftig og magert. Avl for bedre produktkvalitet skal gi oss en superslaktegris i 2010.
I vinter startet et nytt prosjekt der målet er bedre svinekjøtt og fettkvalitet gjennom fôr og genetikk. FK-fôrutvikling skal se på forhold ved fôret, Norsvin har ansvaret for den arvelige komponenten, og Fagsenteret for kjøtt vil bidra med utvikling av nye målemetoder. I tillegg er Institutt for husdyrog akvakulturvitenskap involvert, blant annet i veiledning av tre stipendiater. Hele prosjektet har en ramme på 15 millioner, hvorav 65% blir dekket av fondsmidler, trukket fra kjøttkiloen. Dette er en helhetlig satsning som skal gi oss svinekjøtt av bedre kvalitet.