– Lukketheten har sin pris

– Vi skårer utrolig lavt som kjøttleverandører, og er faktisk dårligst i hele bransjen. Alle som produserer svinekjøtt bør bruke enhver anledning til å snakke om produksjonen sin.

Bilde: – Bruk alle anledninger til å snakke om hva dere gjør og hvordan maten produseres. Vi skjuler det vi driver med, men vi har ikke noe å skjule, sa Elin Hallenstvedt.

Det sa Norturas Elin Hallenstvedt da hun snakket om svinekjøttets omdømme på Norsvins fagseminar i Hamar før jul. Foredraget hennes ble holdt før de styggeste sakene fra Rogaland tikket inn i nyhetsmediene. Utgangspunktet var forbrukerunder­søkelsene som er gjort om kjøttets omdømme, undersøkelser som Svin har omtalt tidligere.

– En av nøklene til å løfte inntrykket av grisen som svineprodusent er å vise god atferd i fjøset, kommunisere til andre hva vi holder på med, og uttrykke evne til å etablere gode relasjoner til omverdenen, sa hun.

Kjære leser!

Kjøp abonnement for å få tilgang til alt innhold på Svin.no

12 måneder

1300,-

KJØP