Omdømmeprosjekt i gang:
Kunstig kjøtt om fem år?
– Vær obs på kunstig kjøtt. Det plager hverken dyr, miljø eller folkehelse. Har vi det i butikkhyllene om fem år?
Spørsmålet ble reist av Eirik Oland Nedrelid og Marit Brandt Lågøyr i rådgivningsselskapet Agenda på Norsvins årsmøte. Sammen med Hedmark Bondelags leder Erling Aas-Eng var de invitert til å snakke om svineprodusentenes omdømme og framtid.
– Kunstig kjøtt kan også komme til å være konkurransedyktig på pris, mente Agenda-representantene.
Men de framholdt også sterkt at på mange grunnleggende områder er det megatrender som spiller på lag med Norsvin og svineprodusentenes interesser. De trodde for eksempel at klima og folkehelse ville bli to tunge trender hvor svinekjøttet står veldig sterkt. De minnet også om at sittende landbruks- og matminister er utdannet sykepleier, og trolig vil holde helseperspektivet høyt.