KSL-trekket på kjøtt øker til tre kroner

Kjøttbransjen innfører 1. juli i år tre kroner i trekk per kilo slakt dersom produsenten ikke er tilsluttet Kvalitetssystem i landbruket (KSL). Dette er en felles bransjeordning som gjelder Nortura og alle slakterier tilknyttet Kjøttbransjens Landsforbund.

KSL-trekket på kjøtt øker til tre kroner

Kjøttbransjen innfører 1. juli i år tre kroner i trekk per kilo slakt dersom produsenten ikke er tilsluttet Kvalitetssystem i landbruket (KSL). Dette er en felles bransjeordning som gjelder Nortura og alle slakterier tilknyttet Kjøttbransjens Landsforbund.

Tall fra sekretariatet i KSL Matmerk viser at oppslutningen varierer fra sektor til sektor. Sau og lam har en oppslutning på 83 %, storfe 87 %, og svin topper med 92 % oppslutning. Ut i fra levert varemengde er det mye som tyder på at det er de mindre produsentene som fortsatt ikke er tilsuttet KSL. Målsettingen for kjøttbransjen er at samtlige kjøttprodusenter er tilsluttet KSL.

Kjære leser!

Kjøp abonnement for å få tilgang til alt innhold på Svin.no

12 måneder

1300,-

KJØP