Korona gir for lite norsk svinekjøtt

Vi lager mer mat hjemme og grensehandelen er minimal. Det er nå økt etterspørsel etter både svinekjøtt, egg og meieriprodukter.

Landbruksdirektoratet overvåker forsyningene av landbruksvarer i Norge og inn til landet. Det regelmessige rapporterer til Landbruks- og matdepartementet.

– Det mest påtagelige trekket ved ­forsyningssituasjonen i månedsskiftet august/september, er underskuddet på norskprodusert svinekjøtt, sier seksjonssjef Harald Weie i Landbruksdirektoratet.

– På mindre enn ett år er overskudd snudd til underskudd. Produksjons­nedgangen var i utgangspunktet ønsket og planlagt. Det ble etablert en utkjøpsordning for å redusere overskuddet, og markedsregulator opp­fordret til reduksjon. Så kom korona­utbruddet, og etterspørselen økte markant. Langt flere av oss var i Norge i grillsesongen enn det som er vanlig, og grensehandelen ble sterkt begrenset.

Kjære leser!

Kjøp abonnement for å få tilgang til alt innhold på Svin.no

12 måneder

1300,-

KJØP