Gourmetgris av hampshire

I år lanseres hampshirekjøttet med full tyngde i Norge. Det har blitt atskillig flere av dem siden de første 49 hampshiregrisene ble importert fra Finland gjennom det svenske avlsselskapet QG i 2005.

Gourmetgris av hampshire

I år lanseres hampshirekjøttet med full tyngde i Norge. Det har blitt atskillig flere av dem siden de første 49 hampshiregrisene ble importert fra Finland gjennom det svenske avlsselskapet QG i 2005.

I løpet av året regner Kjøttbransjens Landsforbund med at det norske markedet kan få tilbud om opptil 100 000 griser av hampshirekrysning. Målet er å få bedre kjøttkvalitet med mørere og saftigere kjøtt enn det forbrukerne er vant til, sier Karl Kristian Kongsted i KLFs datterselskap ScanPig til Nationen. Uformelle smakstester skaper optimisme i bransjen.

Kjære leser!

Kjøp abonnement for å få tilgang til alt innhold på Svin.no

12 måneder

1300,-

KJØP