Selheim produserer, slaktar og sel

Gjer heile jobben sjølv

– Me prøver å stykkje kjøtet slik forbrukaren vil ha det. Kraftbein og innmat er i ­vinden. Tradisjonsmat har fått eit nytt oppsving, seier Hilde Lussand Selheim.

I lag med mannen Lars driv ho aktivt husdyrbruk på Voss. Her er det mjølkekyr, gris og grasfôra ammekyr av Vestlandsk fjordfe. Frå mai til desember går grisane ute på beite og i skogen kring garden. Dei har cirka 40 årspurker som griser to gonger i året. Utegrisane er populære, men noko av produksjonen går også til Nortura.

– Det er kjekt å sjå korleis dei nyt livet sitt ute. Me ynskjer at dyra våre skal unngå ein lang transport til slakteriet, og god dyrevelferd heilt fram til livets slutt er avgjerande for oss og for kundane våre. Det vert kvalitet og smak i kjøtet når stresset blir minst mogleg, sier Hilde.

Slaktar sjølve
For verkeleg å streka under dette satsa dei for nokre år sidan store ressursar på å byggje sitt eige slakteri, Voss Gardsslakteri. Det vart godkjend av Mattilsynet i 2008. Her vert det slakta og foredla storfe, gris og lam. Dyra kjem hovudsakleg fra eigen gard, men lam vert kjøpt frå gardsbruk i nær­området.

Kjære leser!

Kjøp abonnement for å få tilgang til alt innhold på Svin.no

12 måneder

1300,-

KJØP