Kjøttets tilstand 2023
De langsiktige trendene mer stabile
Ustabile tilstander har i flere år preget norsk husdyrproduksjon som følge av koronapandemien. Samtidig er de langsiktige trendene mer stabile.
Det gjenspeiles i statistikken som presenteres i Kjøttets tilstand 2023. Rapporten gir fersk status i norsk kjøtt- og eggproduksjon
– Mens innenlands etterspørsel økte kraftig i 2021 og førte til underskudd i markedet, snudde trenden i 2022. Økt slakteproduksjon, fortsatt betydelig import og lavere etterspørsel som følge av blant annet redusert kjøpe-kraft resulterte i overskudd av storfekjøtt for første gang på mange år, heter det i rapportens innledning.
Videre skriver Animalias ledelse ved Tor Arne Ruud (administrerende direktør til oktober 2023) og Edel-Anita Westhagen (administrerende direktør fra oktober 2023) at ordskiftet rundt kjøttproduksjon i et bærekraftperspektiv hardnet til i 2022.