Sveitsiske bønder med store utfordringer

Mye er gjenkjennelig fra norsk landbruk. Det skjønte vi etter at Dr. Heidi Bravo, styremedlem i Swiss Farmers’ Union, holdt sitt interessante foredrag om sveitsisk landbruk for Norsvins styre.

Sveitsiske bønder med store utfordringer

Mye er gjenkjennelig fra norsk landbruk. Det skjønte vi etter at Dr. Heidi Bravo, styremedlem i Swiss Farmers’ Union, holdt sitt interessante foredrag om sveitsisk landbruk for Norsvins styre.

Svineproduksjon utgjør 11 % av all matproduksjon i Sveits. 60 % av all matproduksjon går til sveitsisk forbruk. De resterende 40 % som importeres består av i hovedsak fjørfe- og storfekjøtt. De importerer også mye korn og frukt- og grønnsaker. Det meste av sveitsisk eksport (65,4%) går til EU. 50% av maten blir konsumert i offentlige rom, og resten blir spist hjemme. Sveitserne er i følge Bravo ikke spesielt interessert i om maten er produsert i Sveits eller ikke, og de stoler på at den maten de får kjøpe er trygg mat.

Kjære leser!

Kjøp abonnement for å få tilgang til alt innhold på Svin.no

12 måneder

1300,-

KJØP