Fôringsstrategi for diegivende purker
Fôringsstrategi for diegivende purker
Landsutvalget for svin i Danmark har gjort en undersøkelse av fôropptak og effekten på grisungene av at purkene får fri tilgang på fôr fra ulike tidspunkter i dieperioden. I forsøket var det 14 ungpurker og 14 eldre purker i hver gruppe, og overgangen fra restriktiv til fri tilgang på fôr ble gjort 1 uke før grising, ved grising, 1 eller 2 uker etter grising (totalt 4 grupper). Dieperioden varte i 4 uker. Fôropptaket i gruppa som fikk fri tilgang på fôr fra 1 uke før forventa grising var i gjennomsnitt 5,9 FEg/dag i uka før grising.
I løpet av de to siste ukene i dieperioden hvor alle gruppene gikk på fri fôring var det ingen forskjeller mellom de 4 gruppene i fôropptak, selv om det var tendens til at gruppa som gikk på fri fôring fra 1 uke før grising hadde et litt lavere fôropptak siste uka av dieperioden.