Arktisk skinke testes i Berlin
Flere hundre norske kvalitetsskinker er i ferd med å bli klare for markedet, først og fremst det norske. Men produsenten har vært i Berlin for å lære, teste og få tilbakemeldinger.
Arktisk skinke testes i Berlin
Flere hundre norske kvalitetsskinker er i ferd med å bli klare for markedet, først og fremst det norske. Men produsenten har vært i Berlin for å lære, teste og få tilbakemeldinger.
Etter to års arbeid med å utvikle prosessen for å langtidsmodne spekeskinke, er altså nå Norsk Proshutto i ferd med å presentere sine første produkter for markedet. Prosjektlederen i Norsk Proshutto AS, Per Welin-Larsen, forteller at de har søkt kunnskap hos de beste produsentene i Norge, Italia og Spania. Han mener at de nå er i ferd med å få fram et godt salgsprodukt. Deltakelsen på Grüne Woche i Berlin var først og fremst et uttrykk for ønske om å lære mer, knytte kontakter med andre norske gründermiljøer på mat, men også å få tilbakemeldinger. Tyskerne likte ikke minst at det det var mulig å lage skinke med så lite salt.