Svin nr. 9 – 2022. Bildet: Bjørn Åge Fjeset jobber som fagansvarlig for svineproduksjon i Fjøssystemer og har vært i-mek selger på gris i sju år.

Slik blir det effektiv og rasjonell drift i det nye grisehuset

Hva er det egentlig som skjer med norsk svineproduksjon sett fra Fjøssystemers side? Fagansvarlig for svineproduksjon Bjørn Åge Fjeset var på Gris i ’22 for å snakke om daglig drift i nye grisehus.

Fjeset føler veldig på næringa når det gjelder investeringslyst og hvordan bonden egentlig har det.

– Vi ser produksjonen og gårdene på nært hold siden vi reiser mye rundt, og grisen er i en enorm utvikling, sier Fjeset.

Purka gjør en god jobb
Det er ifølge Fjeset store kull og det er mye gris inne i fjøsene. Purka gjør en helt annen jobb nå enn for noen få år siden. Veksten går fortere og bonden skaper et bedre resultat.

Kjære leser!

Kjøp abonnement for å få tilgang til alt innhold på Svin.no

12 måneder

1300,-

KJØP