«Schweinerei im Saustall»

Dette var overskriften i «Der Spiegel» 46/2013 i november. Hva skjer med mennesker og dyr når bakteriene blir resistente og antibiotikaen ikke virker? Stadig flere frykter at vi om noen år er tilbake til tiden før vi hadde antibiotika.

«Schweinerei im Saustall»

Dette var overskriften i «Der Spiegel» 46/2013 i november. Hva skjer med mennesker og dyr når bakteriene blir resistente og antibiotikaen ikke virker? Stadig flere frykter at vi om noen år er tilbake til tiden før vi hadde antibiotika.

Dette var utgangspunktet for artikkelen i det velrennomerte tyske tidsskriftet. Den omhandler antibiotikabruk til matproduserende dyr (storfe, svin, småfe, fjørfe, hest og fisk). Artikkelen er basert på en rapport fra European Medicine Agency som sammenlikner antibiotikabruk til matproduserende dyr i 25 europeiske land i 2011, og er sterkt kritisk til tysk svineproduksjon. Antibiotikabruken i husdyrproduksjonen er enorm. Man antar at det brukes dobbelt så mye antibiotika til friske dyr som til syke mennesker. En tankevekker. Men det er heldigvis ikke slik i Norge.

Kjære leser!

Kjøp abonnement for å få tilgang til alt innhold på Svin.no

12 måneder

1300,-

KJØP