Samordning av KSL og Godt Norsk
Bedre samordning av Kvalitetssystem i landbruket (KSL) og merkeordningen Godt Norsk skal nå vurderes for å få et helhetlig kvalitetssystem som omfatter hele verdikjeden i norsk matproduksjon. Det kan blant annet resultere i forslag om å slå sammen Matmerk og KSL-sekretariatet.
Samordning av KSL og Godt Norsk
Bedre samordning av Kvalitetssystem i landbruket (KSL) og merkeordningen Godt Norsk skal nå vurderes for å få et helhetlig kvalitetssystem som omfatter hele verdikjeden i norsk matproduksjon. Det kan blant annet resultere i forslag om å slå sammen Matmerk og KSL-sekretariatet.
I jordbruksoppgjøret for 2005 ble det besluttet å sette ned ei gruppe som skal vurdere alle sider ved en nærmere samordning av KSL og Godt Norsk. Landbruks- og matdepartementet har invitert ressurspersoner fra en rekke fagmiljøer til å vurdere hvordan KSL og Godt Norsk kan dra veksler på hverandre. Målet er et helhetlig kvalitetssystem for hele verdikjeden i norsk matproduksjon. I gruppen vil bøndenes fagorganisasjoner være representert, KSLs sekretariat, KSLs styre, Matmerk, Matmerks styre og Mattilsynet. Ekspedisjonssjef Leif Forsell i Landbruks- og matdepartementet (LMD) skal lede gruppen.