Rånesmak – ingen snarlig løsning

Forskning på rånesmak fikk stor oppmerksomhet på Husdyrforsøksmøtet på Lillestrøm i februar. Både vellykka og mislykka forsøk ble presentert. Ingen snarlig løsning er i sikte.

Rånesmak – ingen snarlig løsning

Forskning på rånesmak fikk stor oppmerksomhet på Husdyrforsøksmøtet på Lillestrøm i februar. Både vellykka og mislykka forsøk ble presentert. Ingen snarlig løsning er i sikte.

Rånesmak kan bli en stor utfordring for norsk svineproduksjon den dagen vi ikke lenger kan kastrere smågrisen. Rånesmak er knyttet til stoffene skatol og androstenon. Skatol blir produsert i baktarmen ved nedbryting av aminosyren tryptofan. Androstenon blir produsert i i testiklene. Her øker produksjon med kjønnsmodning.

Kjære leser!

Kjøp abonnement for å få tilgang til alt innhold på Svin.no

12 måneder

1300,-

KJØP