Økologisk svineproduksjon – kun for de få?
Det treårige prosjektet «Økologisk svin – fra jord til bord» er nå avsluttet. Hovedkonklusjonen er at produksjonen blir så kostbar at kun et lite antall forbrukere er villig til å betale merprisen.
Økologisk svineproduksjon – kun for de få?
Det treårige prosjektet «Økologisk svin – fra jord til bord» er nå avsluttet. Hovedkonklusjonen er at produksjonen blir så kostbar at kun et lite antall forbrukere er villig til å betale merprisen.
Prosjektet, som har vært et samarbeid mellom Høyskolen i Hedmark, Kunnskapsparken i Hedmark, Gilde og Jønsberg landbruksskole, har vært tredelt. Prosjektet har omfattet hele verdikjeden, fra økologisk kornproduksjon til markedsføring og omsetning av større mengder økologisk svinekjøtt i butikker med «betalingsvillige» kunder. Svin har tidligere hatt reportasjer om prosjektet. Prosjektet har vært vellykket og har gitt svar på en rekke av de spørsmålene som ble stilt.