Økologisk svineproduksjon – kun for de få?

Det treårige prosjektet «Økologisk svin – fra jord til bord» er nå avsluttet. Hovedkonklusjonen er at produksjonen blir så kostbar at kun et lite antall forbrukere er villig til å betale merprisen.

Økologisk svineproduksjon – kun for de få?

Det treårige prosjektet «Økologisk svin – fra jord til bord» er nå avsluttet. Hovedkonklusjonen er at produksjonen blir så kostbar at kun et lite antall forbrukere er villig til å betale merprisen.

Prosjektet, som har vært et samarbeid mellom Høyskolen i Hedmark, Kunnskapsparken i Hedmark, Gilde og Jønsberg landbruksskole, har vært tredelt. Prosjektet har omfattet hele verdikjeden, fra økologisk kornproduksjon til markedsføring og omsetning av større mengder økologisk svinekjøtt i butikker med «betalingsvillige» kunder. Svin har tidligere hatt reportasjer om prosjektet. Prosjektet har vært vellykket og har gitt svar på en rekke av de spørsmålene som ble stilt.

Kjære leser!

Kjøp abonnement for å få tilgang til alt innhold på Svin.no

12 måneder

1300,-

KJØP