Marine råvarer og svinekjøttkvalitet
Norske forsøk har vist at marine råvarer kan brukes i fôr til slaktegris. En optimal tilførsel av de marine fettsyrene EPA og DHA i slaktegrisfôr sikrer god svinekjøttkvalitet.
Marine råvarer og svinekjøttkvalitet
Norske forsøk har vist at marine råvarer kan brukes i fôr til slaktegris. En optimal tilførsel av de marine fettsyrene EPA og DHA i slaktegrisfôr sikrer god svinekjøttkvalitet.
Kjøttkvalitet omfatter kriterier som sensorisk, ernæringsmessig, teknologisk, hygienisk og etisk kvalitet. Forbrukeren forbinder god svinekjøttkvalitet med gode sensoriske egenskaper, der smaken fremheves å være den viktigste (Bryhni et al., 2002).Flere faktorer vil påvirke svinekjøttkvaliteten. Dette gjelder blant annet rase, fôring, fôrsammensetning,behandling før og etter slakting, pakkemetode og lagringsforhold. Derfor er det viktig at alle involverte i verdikjeden gjør sitt ytterste for å oppnå god kvalitet.