Kastet kniven for to år siden

– Vi kommer ikke til å gå tilbake til manuell kastrering med kniv. Vi synes erfaringene med å bruke vaksine er gode, og vi har brukt det i to år, sier Berit Kløvjan og Knut Voll.

Kastet kniven for to år siden

– Vi kommer ikke til å gå tilbake til manuell kastrering med kniv. Vi synes erfaringene med å bruke vaksine er gode, og vi har brukt det i to år, sier Berit Kløvjan og Knut Voll.

Verdal, Nord-Trøndelag Det er stadig flere som har kastet kastreringskniven i Nord-Trøndelag, og flere vurderer å gjøre det samme. På Ner-Fåra gard i Verdal er i hvert fall ikke brukerne i tvil. De går ikke tilbake til kniven. Berit og Knut driver så stor kombinert svineproduksjon som konsesjonsfriheten tillater, og de driver på full tid begge to. Det er 5,5 ukers puljedrift her, og det er tørrfôringssystem i fødeavdelingen og våtfôring i slaktegrisehuset. Slaktegrisehuset er for øvrig et grisehus bygd i sandwich-elementer, og dem er det ikke mange av i Trøndelag, hvis noen i det hele tatt. Brukerne har med andre ord ikke vært redd for å gå nye veier.

Kjære leser!

Kjøp abonnement for å få tilgang til alt innhold på Svin.no

12 måneder

1300,-

KJØP