Jobber for å beholde grisemiljøet

Svineproduksjonen til Lars Erik Hubred startet med at det ble fôret fram noen julegriser i tomme kalvebinger. I dag har grisen fått større plass. Nå jobber Hubred for å beholde produksjonsmiljøet for gris i hjemfylket.

Jobber for å beholde grisemiljøet

Svineproduksjonen til Lars Erik Hubred startet med at det ble fôret fram noen julegriser i tomme kalvebinger. I dag har grisen fått større plass. Nå jobber Hubred for å beholde produksjonsmiljøet for gris i hjemfylket.

– Det kan bli tøft. Den store utfordringen på disse kanter av landet er å beholde de få produsentene vi har igjen. I Møre og Romsdal har vi hatt en nedgang i sædforbruket på fire prosent hittil i år. Uten purkeringen med navet her i Tresfjord og alle besetningene rundt ringen hadde det vært tynt. Utfordringen framover blir å holde tak i de produsentene som ikke er med i purkeringen. Vi har litt i overkant av 60 medlemmer i Norsvins fylkeslag her i Møre og Romsdal, men det er vel ikke alle slaktegrisprodusenter som er med. Uansett så har vi ingen svineprodusenter å miste her i fylket, sier Hubred.

Kjære leser!

Kjøp abonnement for å få tilgang til alt innhold på Svin.no

12 måneder

1300,-

KJØP