– Hvorfor ble det ikke vektkutt før?
– Nå blir vi bedt om å levere lettere gris og spille på lag. Men jeg synes ikke vi har sett så mye til lagspillet med oss før. Hvorfor ble ikke dette satt i verk tidligere? spør Kirsti Hveding.
- Hvorfor ble det ikke vektkutt før?
– Nå blir vi bedt om å levere lettere gris og spille på lag. Men jeg synes ikke vi har sett så mye til lagspillet med oss før. Hvorfor ble ikke dette satt i verk tidligere? spør Kirsti Hveding.
Råkvåg, Rissa Hun er svineprodusent på Fosenhalvøya sammen med mannen Remi Andre Angell. Som mange andre svineprodusenter ser hun ikke særlig lyst på overproduksjonen i svinekjøttmarkedet. Hveding mener at vi kunne ha sluppet mange av ekstrakostnadene og prispresset om premieringen av vektreduksjoner hadde kommet tidligere. – Noen burde ha sett dette tidligere. Noen tiøringer mer betyr fort mye for oss produsenter. Jeg kjenner også litt på dette at folk slutter og svineproduksjonen presses her i Trøndelag, mens det er massiv nyetablering nord for oss, sier hun. Men først og fremst er Kirsti og Remi opptatt av de små grep som kan gjøres i eget grisehus for å skape best mulige resultater. De synes det er spennende å drive med gris, en produksjon hvor det alltid er noe å strekke seg etter.