Bildet: Det blir to slike avdelinger med plass til 34 binger i hver. Takhøyden er tre meter.
Har bygd mesteparten sjøl
Det har tatt sin tid, men i løpet av året er trolig det meste gjort. Stor egeninnsats, hjelp fra familie og venner og litt byttearbeid gjør at Halvors nye slaktegrishus blir reist med beskjedne synlige lønnskostnader.
Støpingen av det nye slaktegrishuset startet for fire år siden. Det første året ble såle, gjødselrenner og vegger støpt. Men så kom vinteren, og golvet ble støpt sommeren etter. I 2019 begynte Halvor Stenberg (34) å sette opp reisverket. Og det meste av rammeverket er satt opp av tømmer som han har hogd sjøl i egen skog. Den utvendige kledningen kommer også fra eget tømmer. Han liker seg i skogen.
Taksperrer, taklekter og vinduer er riktignok kjøpt inn, men portene har han lagd sjøl. Til og med porthengslene er sjøllagde med god hjelp av svogeren. Og portene er store. Hovedporten inn til rommet hvor fôrsiloer, flis og fôringsanlegget skal stå er hele fem meter høy. Fortsatt er det mye å gå på innenfor porten før en når taket. Halvor valgte seg en takvinkel på hele 27 grader for at bygget skulle se pent ut fra utsiden.
Byggeprosjektet er gjennomført med god støtte i form av rabatter på trevirke fra Romedal Almenning, samt litt støtte til gjødselkummen. Innovasjon Norge har også bidratt med støtte til den.