Studiekurs

Grisen i et bærekraftsperspektiv

Grisen har lavt klimagassutslipp per kilo spiselig kjøtt fordi den er fôreffektiv og har lavt arealforbruk. I tillegg er grisen en viktigavtager av norsk fôrkorn. Bruk av klimakalkulatoren, optimalisering av drifta for redusert fôrforbruk og god helse er viktige tiltak for å redusere klimaavtrykket på den enkelte gård.

Eli Johanne Gjerlaug-Enger, forsker i Norsvin

Lite klima- og bærekraftsavtrykk

Grisen er et husdyr som passer godt til norsk landbruk, og gir mat som har lite klima- og bærekraftsavtrykk. Grisen er det husdyret i Norge som har lavest klimagassutslipp per kg spiselig kjøtt. Fordi grisen er fôreffektiv er den blant de husdyrene som har lavest arealforbruk, og som gir minst tap av biodiversitet.

Kjære leser!

Kjøp abonnement for å få tilgang til alt innhold på Svin.no

12 måneder

1300,-

KJØP