Bildet: Fjørfebeinmel har et godt næringsinnhold og det lukter og smaker godt, forteller Veronica H. Speilberg i Fiskå Mølle. Foto: Fiskå Mølle AS
Tema: Fôring
Fiskå bruker kjøttbeinmel fra fjørfe
Fiskå Mølle AS bruker nå kjøttbeinmel fra fjørfe i svinefôret de lager i Trøndelag. En endring i fôrvareforskriften fra to år tilbake åpner for å bruke kjøttbeinmel fra fjørfe til gris, og fra gris til fjørfe.
For å få til dette i praksis trenger vi imidlertid rene produksjonsanlegg for fjørfe eller svinefôr.
– Fiskå har et slikt anlegg til svinefôr på Dalebakken på Ørlandet i Trøndelag. Der har vi i ca. ett år prøvd kjøttbeinmel fra fjørfe, forteller Veronica H. Speilberg. Hun leder produktutviklings- og kvalitetsarbeidet i Fiskå Mølle.
– Erfaringene har vært gode. Produsentene oppnår gode resultater. Fjørfebeinmel har et godt næringsinnhold og det lukter og smaker godt. Det lukter omtrent som buljong, opplyser Speilberg.