Bildet: Fjørfebeinmel har et godt næringsinnhold og det lukter og smaker godt, forteller Veronica H. Speilberg i Fiskå Mølle. Foto: Fiskå Mølle AS

Tema: Fôring

Fiskå bruker kjøttbeinmel fra fjørfe

Fiskå Mølle AS bruker nå kjøttbeinmel fra fjørfe i svinefôret de lager i Trøndelag. En endring i fôrvareforskriften fra to år tilbake åpner for å bruke kjøttbeinmel fra fjørfe til gris, og fra gris til fjørfe.

For å få til dette i praksis trenger vi imidlertid rene produksjonsanlegg for fjørfe eller svinefôr.

– Fiskå har et slikt anlegg til svinefôr på Dalebakken på Ørlandet i Trøndelag. Der har vi i ca. ett år prøvd kjøttbeinmel fra fjørfe, forteller Veronica H. Speilberg. Hun leder produktutviklings- og kvalitetsarbeidet i Fiskå Mølle.

– Erfaringene har vært gode. Produsentene oppnår gode resultater. Fjørfebeinmel har et godt næringsinnhold og det lukter og smaker godt. Det lukter omtrent som buljong, opplyser Speilberg.

Kjære leser!

Kjøp abonnement for å få tilgang til alt innhold på Svin.no

12 måneder

1300,-

KJØP