”Det ska bli koteletta, pøls og steik”
Noen har svin på skogen. Men ved Vuku oppvekstsenter i Verdal har de svin på timeplanen.
”Det ska bli koteletta, pøls og steik”
Noen har svin på skogen. Men ved Vuku oppvekstsenter i Verdal har de svin på timeplanen.
Even Pedersen og Camilla Nilssen i klasse 9B ved Vuku oppvekstsenter får stå helt fremme ved kateteret idet kjøttskjærer Arnt Egil Grendahl fra Levanger tar ut indrefileten fra grisen. – Det er spennende å se hvor kjøttet vi spiser kommer fra, synes Even. Camilla nikker enig, og legger til at det også er morsomt å prøve noe nytt i helsetimen. Midt på kateteret ligger en halv stjernegris, og bak står slakteren med kvitt forkle, hansker og en sylskarp kniv. De 78 elevene i niende ved Vuku oppvekstsenter skal lære hvordan en gris blir til ”koteletta, pøls og steik”, som sambygdingen Hans Rotmo synger om i en av sine artige viser. Grisen er for anledningen sponset av Vuku landbrukslag, mens Nortura har skaffet en profesjonell kjøttskjærer.