Erling og Gerd Tove driver avlsbesetning på Frosta

Bruker mye tid på smittesikring

– Vi kjøper kjøtt til polakkene som kommer i store flokker for å plukke bringebær. De får ikke gå i fjøset i det hele tatt. Vi holder tette skott rundt grisehuset, sier Gerd Tove og Erling.

De vet hva det gjelder, og bruker mye tid på smittesikring av grisehuset. Her driver Gerd Tove Hogstad Hagen og Erling Hagen, begge tidlig i 50-åra, foredlingsbesetning for Norsvin. I dette fjøset er det svært vanskelig for både to og firbente å komme seg inn.

Aldri dyr inn
– Det kommer aldri noen dyr inn, bare semindoser. Vi driver egenrekruttering, og har cirka 65 prosent ungpurker hele tida. Fra purker som har hatt et kull eller mer tar vi med seks-sju videre. Vi fyller på med desto flere ungpurker.

– Og dere har også to utlastingsrom?

Kjære leser!

Kjøp abonnement for å få tilgang til alt innhold på Svin.no

12 måneder

1300,-

KJØP