BEST: Elisabeth Berg og Hans Martin Landstad har satset 14 millioner på slaktegrishus. Nå er de best på slaktegris.
Foto: Tom Erik Holmlund
Slaktegristoppen i Ingris:
Best med etetidsstyring, god
plass og ekstra E-vitamin
De er ferske som slaktegrisprodusenter, men Elisabeth Berg og Hans Martin Landstad i Sparbu topper likevel lista for slaktegrisprodusenter i 2023.
På gården Tønne Øvre på Sparbu i Steinkjer stod det et nytt 1200 m2 stort konsesjonshus til slaktegris ferdig høsten 2022. Gårdbrukerne Elisabeth Berg (23) og Hans Martin Landstad (25) er ferske som svineprodusenter. Men nå er de best på slaktegris i Norge. Med daglig tilvekst på hele 1348 gram og fôrforbruk på 2,37 fôrenheter klatrer de helt til topps i Ingris-rangeringen.
Helt ferske er de riktignok ikke. Hans Martin har erfaring fra avløserjobber og har også jobbet i Norsvin.
– Vi har dessuten godt samarbeid med nabo Tor-Henrik Jule hvor Elisabeth har ekstrajobb som avløser, forteller Hans Martin. Selv har han full stilling på Mære Landbrukskole der de er gode på svineproduksjon.