Slik er status i svinenæringa

Færre brukere, men økt svineproduksjon. Og kjøttproduksjonen øker ved bruk av mindre ressurser per kilo. Effektivitetsøkningen er formidabel, og fortsetter i velkjente spor.

Bilde: Bildet er hentet fra Etne, som ligger sør i Hordaland. Hordaland er et fylke som ved årsskiftet hadde 29 rene smågrisprodusenter og 56 rene slaktegrisprodusenter. De produserte 2760 tonn svinekjøtt i fjor, eller 31 prosent av fylkets kjøttproduksjon. Foto: Tore Mælumsæter

Dette er kort oppsummert status i norsk svineproduksjopn. På disse sidene presenterer Svin en del statistikk og tall over utviklingen, satt sammen av Norsvins organisasjonskonsulent Asbjørn Schjerve.

Tallene viser strukturen i svinenæringa per 1. januar 2017, samt statistikk for siste kjente kalenderår, altså 2016. Kildene er offentlig statistikk (Landbruksdirektoratet, Statistisk Sentralbyrå) og privat statistikk (Ingris/Norsvin/Animalia).

Kjære leser!

Kjøp abonnement for å få tilgang til alt innhold på Svin.no

12 måneder

1300,-

KJØP