Sju prosent sluttet i fjor

To år med markedsoverskudd og dårlig økonomi for svineprodusentene har satt sterke spor. I fjor sluttet drøyt sju prosent av produsentene med purker.

Sju prosent sluttet i fjor

To år med markedsoverskudd og dårlig økonomi for svineprodusentene har satt sterke spor. I fjor sluttet drøyt sju prosent av produsentene med purker.

I 2014 sluttet hele 7,2 prosent av svineprodusentene som hadde purker, mens purketallet gikk ned med 6 prosent. De gjenværende produsentene har en svært høy effektivitet. Dagens purker produserer nå hele 38,4 prosent mer kjøtt enn for ti år siden, og forbruket av kraftfôr for å produsere en kilo med svinekjøtt er redusert med 4,6 prosent i samme periode.

Kjære leser!

Kjøp abonnement for å få tilgang til alt innhold på Svin.no

12 måneder

1300,-

KJØP