Bildet: Tore Dale viser fram kjølelageret der grisen nå blir automatisk sortert. På hver enkelt rekke henger gris med samme kjøttprosent
Grisene utnyttes bedre
Nye Nortura øker kapasiteten
Nortura har samlet all svineslakting på Østlandet i Tønsberg. Der slaktes 240 gris i timen. Nå tas det vare på en mye større andel biprodukter. Fra tynntarmen kan slakteriet i Tønsberg ta ut mucosa for millionbeløp til bruk på sykehus.
Svin nr. 8 – 2022
Nortura Tønsberg så dagens lys i 1985. Samme år ble Tore Dale, nå avdelingsleder for slakting, ansatt.
– Jeg har gått gradene og vært med på mange omstillinger, forteller Dale. Slakteriet ble bygd for å slakte både ku, gris og sau. Men først forsvant sauen. For noen år siden forsvant også storfe.
Det som har skjedd i år er likevel den aller største forandringen som har skjedd på Nortura Tønsberg, forteller Tore og viser oss rundt i slakteriet.