Ny kjøttprosentberegning på gris

Klassifiseringsutvalget har vedtatt en oppdatert likning for beregning av kjøttprosent på griseslakt. Den nye likningen vil gi et lite utslag for visse slaktevektgrupper, men endrer ikke gjennomsnittlig pris for griseslakt. Ny likning ble gjort gjeldende fra 6. januar i år.

Ny kjøttprosentberegning på gris

Klassifiseringsutvalget har vedtatt en oppdatert likning for beregning av kjøttprosent på griseslakt. Den nye likningen vil gi et lite utslag for visse slaktevektgrupper, men endrer ikke gjennomsnittlig pris for griseslakt. Ny likning ble gjort gjeldende fra 6. januar i år.

Kjøttprosent er vekten av alt kjøtt i prosent av slaktevekten, og inngår som en del av grunnlaget for oppgjøret til bonden. Det er derfor viktig at beregningene som gjøres er så riktige som mulig.

Kjære leser!

Kjøp abonnement for å få tilgang til alt innhold på Svin.no

12 måneder

1300,-

KJØP