Mindre transport og matsvinn

Mindre transport gir mindre CO2-utslipp. I 2018 slapp Nortura ut 51,8 tonn CO2-ekvivalenter, en reduksjon fra 53, 6 tonn CO2-ekvivalenter i 2017. Utslippene fra transport er redusert med hele 10 prosent.

Det tilsvarer 2,8 millioner kilometer på ett år, eller 70 ganger rundt ekvator. Dette går fram av kjøttkonsernets egen samfunnsrapport for 2018. Selskapet produserer rundt 250 millioner kilo norsk mat hvert år, og kjenner på samfunnsansvaret sitt hver dag. Derfor har Nortura de siste årene lagd slike utblikk over egen virksomhet. Med sine 5979 medarbeidere over hele landet er Nortura en av landets største arbeidsplasser. 18 300 norske bønder eier Nortura, som i fjor omsatte for 23,4 milliarder kroner.

Matsvinnet ned ni prosent
Også matsvinnet er redusert med ni prosent, som tilsvarer 300 000 kilo mindre kastet mat i 2018. Bedre samhandling med kundene, bedre prognoser og økt presisjon i produksjonen, gjør det lettere å levere rett vare til rett tid.

Nortura har også økt bruken av bærekraftig emballasje kraftig. I dag er alle eggkartonger resirkulert fra aviser og blader, de bruker bioplast i emballasjen til pølser og andre middagsfavoritter. Skålene består av 90 prosent resirkulerte plastflasker, og Nortura bruker mest mulig resirkulert materiale i både aluminiumskåler og hermetikk. Klima­avtrykket er redusert med 387 tonn CO2 i året, eller nesten 3000 flyreiser Oslo-Trondheim.

Kjære leser!

Kjøp abonnement for å få tilgang til alt innhold på Svin.no

12 måneder

1300,-

KJØP